Home, Nieuws, Publicaties

170 jaar Freudenberg | Bomen planten in het Bennekomse bos

170 jarig bestaan Freudenberg Group

In 2019 bestond de Freudenberg Group 170 jaar. Geen reden om dit uitbundig te vieren, maar wél om iets terug te doen.

Begin van dit jaar nodigde de Freudenberg Group Board of Management alle Freudenberg members uit om 170 bomen in eigen regio te planten. Elke boom staat voor een jaar bedrijfsgeschiedenis. 

510 bomen

Voor ons betekende dit dat wij eind vorig jaar gezamenlijk met Freudenberg Household Products (Vileda) en EagleBurgmann 3x 170, dus maar liefst 510 boompjes hebben geplant in het Bennekomse bos. In samenwerking met Staatsbosbeheer hebben we de lege plekken opgevuld nabij de Prins Hendrikweg.

Gevarieerde aanplant

De nieuwe aanplant bestond voornamelijk uit inheemse Fladderiep, kleinbladige Linde en Esdoorn. Er is gekozen voor meerdere soorten omdat het bos op deze manier gavarieerder wordt zodat het beter bestand is tegen klimaatverandering, lange periodes van droogte, ziekten en stormen. 

We kijken terug op een leuke, gezellige dag met alle Freudenberg collega’s en Staatsbosbeheer.