Home, Nieuws, Publicaties

Voedselveilige materialen, food & beverage

Materialen voor de voedingsmiddelenindustrie
 

In de afgelopen jaren hebben wij een range aan materialen ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie. Deze materialen zijn lichtblauw van kleur en vullen het technische gat op wat door de meer standaard materialen (EPDM, FKM, NBR, VMQ) wordt achtergelaten.

Deze nieuw ontwikkelde materialen zijn volledig voedsel veilig en hebben alle benodigde certificaten en conformiteiten voor de levensmiddelen industrie (FDA, 3-A® Sanitary, EC1935, USPVI etc.). Het materiaal is chemisch bestand tegen bijna alle reinigingsproducten die in deze industrie worden gebruikt. Wat verder zeer bijzonder is, is het feit dat het ook goed ingezet kan worden bij een combinatie van (dierlijke- of plantaardige) vetten, agressieve reinigingsmiddelen en heet water / stoom. Geen van de andere standaard materialen is daarvoor geschikt.

Onze Freudenberg Xpress® afdeling in Zwolle heeft een grote voorraad van Fluoroprene® XP 41 en Fluoroprene® XP 43 materialen, waar op de beschikbare CNC machine een afdichting met een standaard design, of volgens uw wens, kan worden gedraaid. Hierdoor zijn kleine aantallen seals (1, 5, 10 stuks) tot middelgrote series (enkele 1.000 stuks) snel leverbaar zonder bijkomende matrijskosten. 

Heeft u specifieke vragen over dit materiaal of over de geschiktheid in uw toepassing? Neem dan contact met ons op voor een goed advies.
  • Text Hover